In het nieuwe seizoen (vanaf 3 september) wordt de frequentie op de locatie Centraal Hart de Hartkamp verhoogd naar wekelijks. Op de locaties De Buut Swaenewoerd (even weken) en DeNoaber Schuilenburg (oneven weken) is de Digitale Huiskamer om de beurt op woensdag eveneens van 10 tot 12 uur. De inwoners van Mariënheem en Luttenberg kunnen elke donderdag terecht in Elckerlyc ook van 10 tot 12 uur.

 
Naast het wekelijkse spreekuur gaat de Digitale Huiskamer ook vaste agenda activiteiten aanbieden. Dit zijn het spelen van spelletjes op de tablet waardoor spelenderwijs de digitale vaardigheid wordt verhoogd. Dit gebeurt onder begeleiding van een vrijwilliger. Een ander vast onderdeel wordt het maken van een digitaal fotoalbum. Mensen met een beginnende dementie kunnen een herinneringsalbum maken wat mooie herinneringen voor later vasthoudt.

Er is een beginnerscursus klik en tik voor de computer en voor de telefoon en een workshop voor werken met Windows.

Daarnaast kan iedereen een individuele keuze maken uit een tiental apps op het gebied van gezondheid. Deze apps worden met behulp van de vrijwilligers op de eigen telefoon of tablet geïnstalleerd en uitgelegd.

In het najaar komt er een herhaling van de workshop Digitale Veiligheid in Raalte, deze is al eerder gegeven in Luttenberg, in samenwerking met de Regiobank en de wijkagent, waarvoor veel belangstelling was.

Mensen die niet naar de Digitale Huiskamer kunnen komen kunnen ook in de thuissituatie gebruik maken van de mogelijkheden door contact op te nemen met de Digitale Huiskamer via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle vrijwilligers hebben een VOG (verklaring omtrent gedrag) dus u hoeft zich geen zorgen te maken om uw privacy.

Deel dit via social media