Op vrijdag 20 september 2024 wordt 'Een hoopgevend verhaal' georganiseerd in het kader van de vredesweek. Dit vindt plaats in de bibliotheek te Raalte om 17.00 uur.

 

Het wordt vast een enthousiast gesprek met de heren Eleon de Haas, Paul Abels en Peter Schoof die met elkaar en met het publiek in discussie gaan over het boek “Voor ieder wat waars” van Rob Wijnberg.

Hoe waarheid ons verdeelt en ons weer kan samenbrengen.

- Eleon de Haas - gemeente Cultuur makelaar,

- Paul Abels – schrijft columns in Tubantia en is een Nederlandse kerkhistoricus, inlichtingenexpert en bijzonder hoogleraar.

- Peter Schoof – bekend van RTV Oost als programmamaker en huidig stadstroubadour van Almelo

Zij hebben met elkaar jaren het programma “Kunstkwartier” van RTV Oost verzorgd.

Neem je eigen waarheid mee.

Ook als je het boek niet hebt gelezen kan het een inspirerend gesprek worden.

Het programma :

17.00 ontvangst met een vredesmaaltijd 18.00 sprekers: Paul Abels, Peter Schoof en Eleon de Haas gaan met elkaar en met publiek in gesprek over het boek

19.00 afronding Gratis toegankelijk. Wel aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanaf maandag 16 t/m 20 september kun je met elkaar ideeën uitwisselen over het boek “voor ieder wat waars” in de bibliotheek te Raalte. Hier kun je terecht met een groepje mensen die het boek hebben gelezen. Om hierover met elkaar in gesprek te gaan zijn er materialen aanwezig die je kunt gebruiken en lenen.

Zondag 22 september is er wandel-fiets-vredes-tocht vanaf de Plaskerk in Raalte naar de kerk in Mariënheem. Vertrek om 15.00 uur.

We geven in samenwerking met de Werkgroep “Samen leefbaar Mariënheem” een open podium door middel van ontmoeting, gedichten, muziek, tekeningen en een wensboom in de kerk te Mariënheem op zondag 22 september om 16.00 uur.

Het Orkest “De Melodies” zorgt voor de muziek voor, tijdens en na de bijeenkomst.

Om ca. 15.45 uur leggen we met elkaar .bloemen bij het monument te Mariënheem.

Deel dit via social media