Aankomende week is het 'Vredesweek'. De Raad van Kerken Raalte e.o. geeft ook dit jaar samen met de werkgroep Samen Leefbaar Mariënheem en de Bibliotheek Raalte extra aandacht aan de Vredesweek. Hieronder vind je het programma:

 

Maandag 16 september tot en met vrijdag 20 september 2024

In de deze week kun je met elkaar ideeën uitwisselen over het boek “Voor ieder wat waars”. In de bibliotheek in Raalte kun je terecht met een groepje mensen die het boek hebben gelezen. Om hierover met elkaar in gesprek te gaan zijn er materialen aanwezig die je kunt gebruiken en lenen. Natuurlijk kun je ook zelf met elkaar in gesprek waar dan ook.

Iedereen is van harte welkom op Vrijdag 20 september vanaf 17.00 uur.Het boek “Voor ieder wat waars” van Rob Wijnberg staat dan tijdens een waarheid evenement in de bibliotheek te Raalte centraal.De ondertitel luidt: “hoe waarheid ons verdeelt en ons weer kan samenbrengen”.

Een hoopgevend verhaal.

17.00 ontvangst met een vredesmaaltijd 18.00 sprekers: Paul Abels en Peter Schoof en Eleon de Haas gaan met elkaar en met ons in gesprek over het boek.

19.00 afronding Opgave is zeer wenselijk! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 22 september

Dan is er wandel-fiets-vredes-tocht vanaf de Plaskerk in Raalte naar de kerk in Mariënheem. Vertrek om 15.00 uur. We geven in samenwerking met de Werkgroep “Samen leefbaar Mariënheem” een open podium door middel van ontmoeting, gedichten, muziek, tekeningen en een wensboom in de kerk te Mariënheem op zondag 22 september om 16.00 uur.

Het Orkest “De Melodies” zorgt voor de muziek voor, tijdens en na de bijeenkomst. Om ca. 15.45 uur leggen we met elkaar .bloemen bij het monument te Mariënheem.

Deel dit via social media